Μπορεί το σουρεαλιστικό και μονότονο «179 Days of Christmas» να εκθρονίσει τους Wham! ή τη Mariah Carey;
Κανένα χριστουγεννιάτικο πάρτι που σέβεται τον εαυτό του δεν γίνεται να ολοκληρωθεί χωρίς τα απαραίτητα εορταστικά τραγούδια, όπως το «Last Christmas» των Wham! ή το «All I Want For Christmas» της Mariah Carey. Πολλοί αστέρες από τον χώρο του θεάματος ανταγωνίζονται κάθε χρόνο για το πιο πετυχημένο εορταστικό single (φέτος μπαίνει στον χορό ο William Shatner), όμως για όσους θέλουν κάτι πιο πειραματικό και «ψαγμένο», υπάρχει το «The 179 Days Of Christmas».

Ακούστε το «The 179 Days of Christmas» (εάν έχετε την υπομονή)

Όπως προϊδεάζει ο τίτλος του τραγουδιού, είναι βασισμένο στο παραδοσιακό αγγλικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι «Δώδεκα ημέρες των Χριστουγέννων», με τη διαφορά ότι περιγράφει 179 μέρες και όχι 12. Η διάρκεια του τραγουδιού που έγραψαν οι Joren Cull και AJ Ing φτάνει τις οχτώ ώρες και 56 λεπτά και αποτελεί πραγματική πρόκληση για τον οποιονδήποτε.

Ο λόγος που το τραγούδι έχει τόση μεγάλη διάρκεια είναι επειδή έχει μια αθροιστική στιχουργική δομή, με τον αφηγητή να περιγράφει σε κάθε στίχο το δώρο που έλαβε από την αγαπημένη του κάθε μέρα, μέχρι τα Χριστούγεννα. Σε αντίθεση όμως με την παραδοσιακή εκδοχή όπου τα δώρα είναι πέρδικες και τρυγόνια, στο «179 Days of Christmas» τα δώρα έχουν μια πιο σουρεαλιστική χροιά και περιλαμβάνουν «τσιρότα που κολλάνε», «σημάδια κατάθλιψης», «απλήρωτα χρέη στην μαφία», «κατεστραμμένα περιπολικά» και πολλά άλλα ευφάνταστα.

clickatlife.gr