Η Felicia Perkins-Ferreira δεν είχε δει τα παιδιά της για τέσσερα χρόνια όταν ο πατέρας του τα απήγαγε και τα πήγε στην Συρία.
Μετά την απόκτηση μιας βίλας ή ενός κότερου, το επόμενο βήμα για έναν αστέρα του θεάματος συχνά είναι η απόκτηση ενός ιδιωτικού αεροσκάφους. Η ιδιοκτησία ενός τζετ μπορεί να φαντάζει ως μια δαπανηρή επιβεβαίωση της επιτυχίας, όμως έχουν μια πρακτική αξία. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η περίπτωση του γνωστού για το πολιτικό και κοινωνικό ακτιβισμό του Roger Waters, ο οποίος χρησιμοποίησε το ιδιωτικό αεροσκάφος του για να επανενώσει μια μητέρα και τα παιδιά της.

Η Felicia Perkins-Ferreira από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο δεν είχε δει τα παιδιά της από το 2014, όταν ο πατέρας τους Abebe Oboi Ferreira τα απήγαγε και πήρε μαζί του στην Συρία για να ζήσει στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Χαλιφάτο. Άρθρο του Sky αναφέρει πως ο πατέρας τους πέθανε στην Ράκκα το 2017 και στην συνέχεια η νέα σύζυγος του εγκατέλειψε τα δύο παιδιά στην άκρη του δρόμου και τα οποία κατέληξαν σε έναν προσφυγικό καταυλισμό.

Η Felicia Perkins-Ferreira ευχαρίστησε θερμά τον Roger Waters και όλους όσους ενήργησαν για να βρεθεί ξανά με τα δύο παιδιά της.

Όταν ο δικηγόρος και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Clive Stafford-Smith έμαθε για την ιστορία των δύο παιδιών, κατάφερε να εντοπίσει την μητέρα και στην συνέχεια επικοινώνησε με τον φίλο του, Roger Waters. Ο Waters έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την περίπτωση και αποφάσισε να μεσολαβήσει για να βρεθεί ξανά η Perkins-Ferreira με τους γιους της Ayyub και Mahmud, ηλικίας επτά και έντεκα ετών αντίστοιχα.

Έτσι λοιπόν ο μπασίστας των Pink Floyd ανέλαβε όλα τα έξοδα και χρησιμοποίησε το ιδιωτικό αεροσκάφος του για ταξιδέψει η μητέρα στα σύνορα Ιρακ-Συρίας, όπου βρέθηκε ξανά τα παιδιά της. Η συγκινημένη Perkins-Ferreira εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τις ενέργειες όλων όσων την έφεραν ξανά κοντά με τους δύο γιους της και πως θα ήθελε να τους συναντήσει όλους και να τους αγκαλιάσει.

clickatlife.gr