Οι Evanescence έχουν επιβεβαιώσει την είδηση ότι πρόκειται να κυκλοφορήσουν νέο υλικό στη διάρκεια του 2019.

Επιπλέον το συγκρότημα παραδέχεται ότι η επόμενη κυκλοφορία τους θα αποτελέσει το follow-up του ομώνυμου άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 2011 και έχει εξέχουσα σημασία στη διαμόρφωση της καριέρας τους.

Όπως αποκαλύπτει η τραγουδίστρια των Evanescence σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό 93.9 WNNR της Φιλαδέλφεια, τόσο η ίδια η Amy Lee, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος έχουν αποφασίσει να επιστρέψουν στις ρίζες τους, αναφορικά με το ύφος των νέων συνθέσεων.

«Θέλουμε όλοι να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση», λέει η Lee. «Προετοιμαζόμαστε για μερικές συναυλίες και συμφωνούμε όλοι ότι είναι καιρός να επιστρέψουμε στο κλασικό ροκ στιλ του συγκροτήματος, στις ρίζες από όπου ξεκινήσαμε».

Σύμφωνα με την Amy Lee, δεν υπάρχουν μεγάλα σχέδια για μακρόχρονες περιοδείες στη διάρκεια του έτους. Εκτός από μερικές επιλεκτικές συναυλίες, η Lee δηλώνει πως χρειάζεται αρκετό χρόνο για να έχει την πολυτέλεια να ασχοληθεί με νέες ιδέες.

Η Lee, εξηγεί επίσης στη ραδιοφωνική της συνέντευξη ότι αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος των προετοιμασιών για το νέο άλμπουμ στην αναζήτηση έμπνευσης με βάση το παλαιότερο υλικό που είναι ήδη καταγεγραμμένο στη δισκογραφία τους. Ωστόσο, πάντα εμπνέονται συνεχώς από νέα πράγματα και δηλώνει ενθουσιασμένη καθώς αισθάνεται ότι ήρθε η ώρα να προσαρμόσει τα νέα ερεθίσματα στο επερχόμενο άλμπουμ.

Παρά τα ευοίωνα σχέδια του συγκροτήματος, δεν υπάρχει προς το παρόν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σχετικά με την κυκλοφορία της νέας μουσικής, που πάντως αναμένεται μέσα στο 2019.

kiss929.gr