Γιατί τα ραδιόφωνα στην Αμερική σταμάτησαν να το παίζουν

Το χριστουγεννιάτικο τραγούδι «Baby It’s Cold Outside», το οποίο ακούγεται στην ρομαντική ταινία “Neptune’s Daughter” και που πήρε Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού το 1950, πρόσφατα αφαιρέθηκε από αρκετές γιορτινές playlist ραδιοφωνικών σταθμών μετά από… απαίτηση ακροατών!

Το #MeToo κίνημα αποφάσισε πως το πασίγνωστο αγαπημένο τραγούδι που ακούμε όλοι τις γιορτές είναι σεξιστικό και πλέον, απαγορευτικό, καθώς οι στίχοι του είναι απρεπείς και κρύβουν μέσα τους μια κεκαλυμμένη σeξουαλική παρενόχληση!

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, ορισμένοι διαμαρτυρήθηκαν ότι το τραγούδι που έγραψε ο συνθέτης Frank Lesser έχει πολλούς στίχους που το αποδεικνύουν!

Οι στίχοι αναφέρονται σε έναν άντρα και μια γυναίκα, όπου εκείνος προσπαθεί να την πείσει να μείνει μαζί του ενώ εκείνη αντιστέκεται… Οι διαμαρτυρόμενοι θεωρούν πως αυτό είναι ξεκάθαρα παρενόχληση και πως έτσι ξεκινούν συζητήσεις που καταλήγουν σε βiασμό, ενώ οι υπόλοιποι ακροατές “ακούν” έναν ερωτευμένο άντρα που ζητά από την αγαπημένη του να μείνει μαζί του.

athensparty.com