Για έβδομη συνολικά χρονιά εμφανίστηκε ο Bono στην καθιερωμένη συναυλία για τους άστεγους στο Δουβλίνο.

Ο Bono και ο The Edge των U2 συμμετείχαν στη μεγάλη συναυλία που δόθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στο Δουβλίνο, με σκοπό την προσφορά βοήθειας στους άστεγους της πόλης μέσω της «Κοινότητας Simon».

Η «Κοινότητα Simon» είναι μία φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθάει άστεγους ή άτομα που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

Τα μέλη των U2 ξεσήκωσαν τον κόσμο ερμηνεύοντας ένα τραγούδι από το τελευταίο τους άλμπουμ, καθώς και τα κάλαντα «Holy Night» και «O Night Divine», ενώ νωρίτερα τραγούδησαν το «Baby Please Come Home», που είχε ερμηνεύσει για πρώτη φορά η Darlene Love το 1963.

Στη συναυλία συμμετείχαν μεταξύ άλλων Ιρλανδοί μουσικοί όπως ο Glen Hansard, ο Damien Rice, ο Danny O’Reilly των The Coronas, η Imelda May, ο Luke Clerkin, ο Mundy και ο Róisín O.

Το πλήθος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το «Gaiety Theatre» από τις 4 μ.μ., ενώ έπαιζαν νεαροί μουσικοί καθώς στηνόταν η σκηνή.

Ο Bono εμφανίστηκε περίπου στις 6.30μ.μ. και ξεκίνησε το set του με το τραγούδι «Love Is Bigger» από το τελευταίο άλμπουμ των U2, το «Songs Of Experience».

Στην Ιρλανδία υπάρχουν περίπου 10.000 άστεγοι, μεταξύ των οποίων και 4.000 παιδιά.

Η φιλανθρωπική οργάνωση «Inner City Helping Homeless» ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 100 άτομα βρέθηκαν να κοιμούνται στο δρόμο το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

hit-channel.com