Μια σπάνια συνέντευξη του Leonard Cohen γίνεται μαγικό animation video

Ποια ήταν η (αληθινή) ιστορία που τον ενέπνευσε να γράψει το «Sisters of Mercy»;
Αν αγαπάς τις ιστορίες πίσω από κλασσικά τραγούδια, τo Blank on Blank είναι ένα YouTube κανάλι που θα λατρέψεις. Το Blank on Blank διηγείται ιστορίες πίσω από κλασσικά rock τραγούδια, με την φωνή των ίδιων των δημιουργών τους, μέσα από ηχητικά αποσπάσματα συνεντεύξεων, που «ντύνονται» με παράξενες, ασπρόμαυρες ή χρωματιστές animation εικόνες.
«Leonard Cohen On Moonlight”

Στο πιο πρόσφατο επεισόδιό του, πρωταγωνιστεί ο Leonard Cohen, μέσα από μια συνέντευξη που είχε δώσει τον Δεκέμβριο του 1974, σε πειρατικό σταθμό της Νέας Υόρκης. Στο «Leonard Cohen On Moonlight”, ο 40χρονος -τότε- δημιουργός, με μόλις 7 χρόνια στην δισκογραφία, περιγράφει αρχικά, πόσο χαρούμενος νιώθει όταν ακούει τα κομμάτια του τραγουδισμένα από άλλους καλλιτέχνες όπως ο James Taylor και η Judy Collins. «Ποτέ δεν ξεπερνάω τον αρχικό μου ενθουσιασμό όταν διαπιστώνω ότι κάποιος πρόκειται να πει να ένα τραγούδι μου» λέει ο Cohen, τονίζοντας όμως, ότι ποτέ δεν μένει εντελώς ικανοποιημένος από κάθε ερμηνεία, ακόμα και την δική του.

«Two Went To Sleep»

Το ταξίδι στις εικόνες του μυαλού του Cohen ξεκινάει, όταν ο ίδιος απαγγέλλει το δικό του ποίημα «Two Went To Sleep». Εικόνες βγαλμένες από όνειρο διαδέχονται η μια την άλλη σε ρυθμό πολυβόλου, περιγράφοντας την κάθε λέξη του ποιητή (“One tasted pencils / One was a child”) και σε παίρνουν μαζί τους χωρίς αντίσταση. Στο φινάλε, ο Cohen διηγείται την ιστορία που τον ενέπνευσε να γράψει το κομμάτι «Sisters of Mercy», από το πρώτο του album «Songs Of Leonard Cohen«. O τραγουδιστής διηγείται πως περπατούσε μοναχικά στην πόλη του Edmonton, όταν συνάντησε δυο νεαρά κορίτσια. Μαζί πέρασαν μια νύχτα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, χωρίς να συμβεί κάτι σεξουαλικό. Ο Cohen, άυπνος, ξεκίνησε να γράφει ένα τραγούδι, για όλα όσα μόλις είχα συμβεί. «Είναι ένα από τα λίγα τραγούδια που έγραψα αμέσως, χωρίς να διορθώσω ούτε λέξη«, λέει.

rise.gr