Οι Linkin Park «λύνουν» τη σιωπή τους και αποχαιρετούν τον Chester Bennington έπειτα από σχεδόν μία εικοσαετία κοινής πορείας.

Παρόλο που έχουν μεσολαβήσει τέσσερις ημέρες από την τραγική είδηση για την αυτοκτονία του Chester Bennington, οι Linkin Park κρατούσαν το «στόμα» τους κλειστό, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από το αμερικανικό συγκρότημα για το θάνατο του τραγουδιστή του, την Πέμπτη 20 Ιουλίου, εκτός από μία ανάρτηση του Mike Shinoda στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter που επιβεβαίωσε το δυσάρεστο γεγονός.

Το σοκ ήταν ισχυρό και οι τραγικές συμπτώσεις δε διευκόλυναν την κατάσταση: Το νέο video clip της μπάντας για το τραγούδι «Talking To My Self» κυκλοφόρησε τη στιγμή που ο Chester Bennington είχε βρεθεί απαγχονισμένος, ενώ στις 14 Ιουλίου είχαν πραγματοποιήσει γυρίσματα για ένα επεισόδιο του «Carpool Karaoke».

Μετά από τέσσερις ημέρες, οι Linkin Park «λύνουν» τη σιωπή τους και αποχαιρετούν τον καλό συνεργάτη και φίλο τους με ένα συγκινητικό μήνυμα στο οποίο τον ευχαριστούν για όσα τους πρόσφερε και τους έμαθε.

Εκτός αυτών, το κείμενο αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο σχετικά με το μέλλον του συγκροτήματος χωρίς τον Chester Bennington.

Συγχρόνως, έχει δημιουργηθεί μία ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα των Linkin Park, αφιερωμένη στη μνήμη του 41χρονου Αμερικανού, όπου παρέχονται πληροφορίες για τη γραμμή πρόληψης αυτοκτονιών και προβάλλονται οι χιλιάδες δημοσιεύσεις του κοινού στο #RIPChesterBennington.

Το συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού

«Αγαπητέ Chester,

Οι καρδιές μας είναι σπασμένες. Τα κύματα σοκ της θλίψης και της άρνησης εξακολουθούν να σαρώνουν την οικογένειά μας καθώς αντιμετωπίζουμε το τι συνέβη.

Άγγιξες τόσες πολλές ζωές, ίσως ακόμα περισσότερες από ό,τι συνειδητοποίησες. Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε δει μια έκρηξη αγάπης και υποστήριξης, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, από όλο τον κόσμο. Η Talinda (σ.σ. η σύζυγος του καλλιτέχνη) και η οικογένεια το εκτιμούν και θέλουν ο κόσμος να γνωρίζει ότι ήσουν ο καλύτερος σύζυγος, γιος και πατέρας. Η οικογένεια δε θα είναι ποτέ ολόκληρη χωρίς εσένα.

Μιλώντας μαζί σου για τα χρόνια που έρχονται, ο ενθουσιασμός σου ήταν κολλητικός. Η απουσία σου αφήνει ένα κενό που δεν μπορεί ποτέ να γεμίσει, μία δυνατή, αστεία, φιλόδοξη, δημιουργική, ευγενική, γενναιόδωρη φωνή στο δωμάτιο λείπει. Προσπαθούμε να θυμίσουμε στους εαυτούς μας ότι οι δαίμονες που σε πήραν μακριά μας ήταν πάντα μέρος της συμφωνίας.

Μετά από όλα, ήταν ο τρόπος που τραγούδησες για εκείνους τους δαίμονες που έκαναν τον καθένα να ερωτευτεί μαζί σου πρώτα από όλα. Τους άφησες άφοβα θεατούς και κάνοντάς το, μας έφερες μαζί και μας δίδαξες να είμαστε πιο ανθρώπινοι. Είχες τη μεγαλύτερη καρδιά και κατάφερες να το δείξεις στους άλλους.

Η αγάπη μας για τη δημιουργία και εκτέλεση μουσικής είναι άσβεστη. Ενώ δε γνωρίζουμε ποιο μονοπάτι μπορεί να πάρει το μέλλον μας, γνωρίζουμε ότι καθεμία από τις ζωές μας έγινε καλύτερη από εσένα. Σε ευχαριστούμε γι’ αυτό το δώρο. Σε αγαπάμε και μας λείπεις πολύ.

Μέχρι να σε δούμε ξανά,
LP»

hit-channel.com