Πώς ο Robbie Williams έγραψε το “Me And My Monkey”; Γιατί η Lady Gaga τραγουδά «Poker face»;

Είναι αρκετά φυσιολογικό να ακούς ένα κομμάτι όπως το “Mmmbop” των Hanson (το θυμάστε;) ή το “Me And My Monkey” του Robbie Williams και να σκέφτεσαι «μά τι είχε στο μυαλό του ο ποιητής όταν το έγραφε;». Παρακάτω αποκαλύπτουμε τις αληθινές ιστορίες που δημιούργησαν πασίγνωστα pop κομμάτια

Hanson – Mmmbop

O drummer των Hansons ερωτηθείς για το νόημα των στίχων της μεγαλύτερης τους επιτυχίας, έχει δηλώσει πως «μιλάει για μια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής σου, ή συνολικά για την ματαιότητα της ζωής» Ότι καταλάβατε, καταλάβαμε…

Lady Gaga – Poker face

Δεν έχει καμία σχέση με τα χαρτιά (obviously!) ή με την αποπλάνηση, την εξαπάτηση. Το “Pokerface” διηγόταν την (αυτοβιογραφική;) ιστορία μιας κοπέλας που κρύβει την ομοφυλοφιλική της έλξη από το αγόρι της.

Metallica – The God That Failed


Όχι, δεν ήταν ένα μεταλλικό «κάλεσμα» για την λατρεία του Εωσφόρου. Η οικογένεια του James Hetfield, frontman των Metallica, μεγάλωσε έχοντας ασπαστεί την πίστη των Christian Scientists, μιας αίρεσης που πίστευε πως η αρρώστια είναι μια παραίσθηση που γιατρεύεται μόνο με την προσευχή. Το τραγούδι αυτό είναι μια αφήγηση της μάχης της μητέρας του Hetfield με τον καρκίνο και την άρνηση της για οποιαδήποτε θεραπεία, πέραν της προσευχής.

Robbie Williams – Me And My Monkey

Πρόκειται για ένα από τα πιο λατρεμένα τραγούδια των fans του Robbie Williams. Ο θρύλος λέει πως η «μαιμού» των στίχων είναι ο ίδιος ο Robbie υπό την επήρεια κοκαΐνης. H αλήθεια όμως είναι διαφορετική, σύμφωνα με δήλωση του βρετανού pop star στην εφημερίδα Mail On Sunday: «Ήμουν στην Σιγκαπούρη για διακοπές. Είχα μια συνομιλία με ένα κορίτσι στην πισίνα που με ρώτησε «Πώς γράφεις ένα τραγούδι;». Της απάντησα «μου` ρχεται κάτι στο μυαλό και το γράφω, πες μου δυο πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό και θα σου έχω έτοιμο ένα τραγούδι το απόγευμα!». Εκείνη είπε «Μαϊμού και πατίνια!»

Goo Goo Dolls – Slide

Το “Slide” είναι το κλασσικό (λιγάκι) νερόβραστο pop-rock ερωτικό κομμάτι των 90`s, που θα ακούσεις στο background μιας τηλεοπτικής κωμωδίας, στην διαφήμιση για ένα κολλύριο (λέμε τώρα) ή και στο trailer του νέου sequel των “Transformers”, αν τα αυτοκίνητα αποκτούσαν ξαφνικά ερωτικές διαθέσεις. Η ιστορία πίσω από τους στίχους του “Slide κάθε άλλο παρά νερόβραστή είναι : Το κομμάτι μιλάει για ένα νεαρό κορίτσι που μένει έγκυος και συζητάει με το αγόρι της αν θα πρέπει να παντρευτούν ή αν θα πρέπει να κάνει έκτρωση και να χωρίσουν.

Γιάννης Δημητρέλος
rise.gr