40+ χρόνια κατακτήσεων και είναι ακόμα ζωντανός. Πώς;
Η νέα αγαπημένη κατάχρηση του 67χρονου Ozzy Osbourne – αν πιστέψουμε τα tabloids – είναι το σεξ, σε συνδυασμό με το αλκοόλ. Αν και προ τετραετίας, στην αυτοβιογραφία του δήλωνε «καθαρός», σήμερα φαίνεται πως έχει κυλίσει ξανά στις καταχρήσεις, εξαγριώνοντας ξανά την Sharon, που του έδωσε ένα σκληρό μάθημα εδώ. Το ερώτημα όμως παραμένει: Πώς τα καταφέρνει να επιβιώνει σήμερα ένας -σχεδόν- 70χρονος frontman metal μπάντας ύστερα από 4 και κάτι δεκαετίες καταχρήσεων;

ozzy-600x314

Πώς επιβιώνει μέχρι σήμερα ο Ozzy Osbourne
Ίσως εκείνη η ανάλυση του γονιδιώματος του, που είχε γίνει από τις εταιρείες Cofactor Genomics και Knome, να δίνει σήμερα μια απάντηση σ`αυτό το σκοτεινό ερώτημα.
Ήταν Οκτώβριος του 2010, όταν ο Ozzy εξηγούσε μέσω στήλης στην εφημερίδα Sunday Times of London, τον σκοπό αυτού του πειράματος:
«Έχοντας κολυμπήσει σε μια πισίνα από κοκαΐνη, μορφίνη, υπνωτικά χάπια, σιρόπι για το βήχα, LSD, ότι ναρκωτικό μπορείς να φανταστείς, σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει λογική εξήγηση του ότι ζω ακόμα. Μάλλον το DNA μου μπορεί να δώσει μια εξήγηση.»
Ο Jorge Conde, συνιδρυτής της Knome και ο Nathan Pearson, διευθυντής έρευνας της εταιρείας, είχαν δώσει τις απαντήσεις:

Ozzy, ένας ασυνήθιστος άνθρωπος
ozzy-osbourne-630x420-600x400

Πώς επιβιώνει μέχρι σήμερα ο Ozzy Osbourne
«Το γονιδίωμα του Ozzy μας έδωσε πολλές μεταβλητές σχετικά με την προσωπικότητά του, προερχόμενες από το νευρικό του σύστημα. Μια μεταβλητή περιλαμβάνει ένα γονίδιο που παράγει την πρωτεΐνη CLTCL1, που είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Πρόκειται για μια πρωτεΐνη που που λειτουργεί σαν «καλάθι» ώστε να διευκολύνει σημαντικά την επικοινωνία των κυττάρων με την εξωτερική τους μεμβράνη, ακόμα και των νευρικών κυττάρων. Ο Ozzy διαθέτει δυο ζεύγη αυτής της πρωτεΐνης, κάτι που τον κάνει να διαφέρει αρκετά από άλλους ανθρώπους.»
«Δεν βρήκαμε κάτι που εξηγεί το πώς ο Ozzy μπορεί να γράφει σπουδαία τραγούδια ή γιατί είναι εθισμένος στην κοκαΐνη. Αλλά βρήκαμε κάτι εξίσου ενδιαφέρον…»

Δηλαδή;

«Ήταν κάτι στα γονίδια τα οποία περιέχουν ένζυμα για την αφυδρογόνωση του αλκοόλ. Οι αφυδρογονάσες μεταταβολίζουν το αλκοόλ όταν πίνεις. Ο Ozzy έχει μια ασυνήθιστη παραλλαγή γονιδίων κοντά σε αυτές, την ADH4, που βοηθάει το σώμα του να παράγει περισσότερη πρωτεΐνη. Είναι προφανές ότι το σώμα του αντιδρά στο ποτό πολύ διαφορετικά απ`ότι το σώμα ενός απλού ανθρώπου.»

Πρόγονος του Neandertal

«Μέχρι σήμερα, υπάρχουν ελάχιστα επιβεβαιωμένα στοιχεία που συνδέουν τον Homo Neandertal ως πρόγονο Ευρωπαίων και Ασιατών. Κάποιες πληροφορίες στο χρωμόσωμα του Ozzy, μας δείχνουν πως ναι, είναι απόγονος του Neandertal.»

Τι μπορούμε να μάθουμε από το DNA του Ozzy;

«Μπορούμε να καταλάβουμε τη μουσική. Είναι κάτι που κάνουμε όλοι οι άνθρωποι, το να συγχρονιζόμαστε σε ένα ρυθμό, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε γενετικά. (Αυτή η έρευνα) μας γεννά νέες απορίες σχετικά με το ποια είναι η γενετική πληροφορία που κάνει έναν μουσικό ταλαντούχο.»
Μήπως αυτό που δεν μπορεί να μας πει η επιστήμη, είναι ότι ο Ozzy επιβιώνει γιατί ΟΝΤΩΣ είναι ο Prince of Darkness; (since 1979)

prince-600x600

rise.gr