Με θάρρος μίλησε η Lady Gaga για την ψυχική υγεία της.

Η Lady Gaga μίλησε για την ψυχική υγεία και παρακίνησε τον κόσμο να είναι ευγενικός στη συμπεριφορά του.

Η αμερικανίδα τραγουδίστρια ανέβηκε στο βήμα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης «Empathy Rocks» του οργανισμού «Children Mending Hearts» την Κυριακή 10 Ιουνίου, προκειμένου να απονείμει στη μητέρα της, Cynthia Germanotta, το βραβείο «Global Changemakers Award».

Καθώς τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της είναι γνωστές για το φιλανθρωπικό έργο που πραγματοποιούν μέσα από το ίδρυμα «Born This Way» που έχουν ιδρύσει μαζί, η Lady Gaga δανείστηκε λίγο χρόνο για να μιλήσει για την ψυχική υγεία, τις ψυχικές διαταραχές και τις αυτοκτονίες, ειδικά μετά τους πρόσφατους θανάτους της σχεδιάστριας μόδας Kate Spade και του σεφ Anthony Bourdain.

Η 32χρονη τραγουδίστρια υπογράμμισε ότι η συμπόνια των άλλων μπορεί να διευκολύνει αυτούς που φοβούνται να μιλήσουν. Η συμπόνια και η καλοσύνη είναι τα θέματα με τα οποία ασχολείται μέσω του ιδρύματός της.

«Η καλοσύνη δεν είναι απλά μία ιδέα για τη δουλειά μας, είναι η κινητήρια δύναμη για όλα όσα κάνουμε, είναι ο φακός μέσα από τον οποίο βλέπουμε κάθε πρόκληση, αυτό που πλαισιώνει τον τρόπο που βάζουμε τα πάντα γύρω από κάθε δυνατή λύση», είπε.

«Για εμένα, σχεδόν κάθε πρόβλημα που μπορείς να σκεφτείς, μπορεί να λυθεί με την καλοσύνη. Τουλάχιστον θα μπορούσε να γίνει καλύτερη μία κατάσταση.»

«Ορισμένες φορές ο κόσμος πιστεύει ότι είναι αδυναμία», λέει για την καλοσύνη.

«Είναι εξαιρετικά ισχυρή. μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν ο ένας τον άλλον. Τον τρόπο που βλέπουμε τις κοινότητές μας και τον τρόπο που εργαζόμαστε. Ακόμα και τον τρόπο που αισθανόμαστε για τους εαυτούς μας, με το να είμαστε πιο ευγενικοί στους εαυτούς μας. Χρειαζόμαστε περισσότερη καλοσύνη στον κόσμο.»

Όπως επισήμανε συνεχίζοντας, σκέφτηκε τα λόγια του φίλου της, Breedlove, o οποίος πρόσφατα μοιράστηκε διαδικτυακά ένα κείμενο για τη δική του ψυχική ασθένεια και τις αυτοκτονικές τάσεις που είχε.

Η Lady Gaga ήταν ειλικρινής και για το δικό της αγώνα, λέγοντας στο κοινό: «Πάλεψα για πολύ καιρό, ανοίχτηκα δημοσίως αλλά και δε μίλησα για τα θέματα με την ψυχική υγεία μου ή την ψυχική διαταραχή μου. Αλλά, πιστεύω αληθινά ότι τα μυστικά σε κρατάνε άρρωστο.»

Η αστέρας της pop εξήγησε ότι μέσα από τη συμπόνια των άλλων βρίσκει το κουράγιο μέσα στον εαυτό της: «Συνειδητοποιώ ότι είναι βασικά ευκολότερο να πεις πώς νιώθεις.»

hit-channel.com