Ισχυρίζονται ότι το “Get Free” μοιάζει με το δικό τους “Creep”

Η είδηση πρωτομεταδόθηκε ως φήμη, εν τέλει όμως την επιβεβαίωσε η ίδια η Del Rey, μέσω του επίσημου Twitter της.

Οι ομοιότητες είχαν γίνει αντιληπτές από τους Radiohead εδώ και μήνες, στους οποίους καθώς φαίνεται γίνονταν συνομιλίες με τη Lana Del Rey. Η τελευταία επιμένει ότι δεν είχε ως πηγή έμπνευσης το “Creep”, παρά ταύτα, αποδεχόμενη την ομοιότητα, πρότεινε στους Radiohead την παραχώρηση του 40% της πατρότητας του τραγουδιού -και τη σχετική αναγραφή των credits τους δίπλα στο όνομά της και των συνεργατών της Rick Nowels & Kieron Menzies, οι οποίοι φέρονται ως συνδημιουργοί του επίμαχου “Get Free”.

Ωστόσο οι Radiohead επιμένουν σε 100% πατρότητα, με αποτέλεσμα ο διάλογος να καταλήξει σε αδιέξοδο και η υπόθεση να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Το ωραίο, πάντως, είναι ότι και οι Radiohead είχαν φάει μήνυση από τον Albert Hammond όταν κυκλοφόρησαν το “Creep”, πίσω στο 1992 -τον πατέρα δηλαδή του γνωστού μας Albert Hammond Jr. των Strokes. Η υπόθεση κουκουλώθηκε γρήγορα καθώς οι Radiohead αποδέχθηκαν τις ομοιότητες με το “The Air That I Breathe”, τραγούδι του Hammond από το προσωπικό του άλμπουμ It Never Rains Ιn Southern California (1972), το οποίο διασκεύασαν οι Hollies το 1974, γνωρίζοντας μια μεγάλη παγκόσμια επιτυχία. Έκτοτε, ο Hammond και ο Mike Hazlewood αναγράφονται ως συνδημιουργοί.

avopolis.gr