Το κιθαριστικό μέρος του θρυλικού ‘Stairway to heaven» που έγραψαν οι Led Zeppelin το 1971 διέφερε σημαντικά από το κομμάτι του Αμερικανικού συγκροτήματος «Spirit» που η μπάντα κατηγορούνταν ότι το «έκλεψε», όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων στο Λος Aντζελες.

Η απόφαση ήταν μια νίκη για τους Led Zeppelin, μετά από μια δίκη που κράτησε μια εβδομάδα στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Λος ’ντζελες που είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση η αυθεντικότητα της υπογραφής του τραγουδιού τους.

Στο δικαστήριο φάνηκε ότι τα μέλη των Led Zeppelin, Robert Plant και Jimmy Page είχαν πρόσβαση στο τραγούδι «Taurus» που έγραψαν οι Spirit το 1967, αλλά το κιθαριστικό μέρος για το οποίο κατηγορούνταν ότι «έκλεψαν», δεν μοιάζει τόσο με την εισαγωγή του Stairway to heaven.

Οι Page και Plant, οι οποίοι παρακολουθούσαν στενά τη δίκη, δεν έδειξαν κάποια μεγάλη αντίδραση μετά την ετυμηγορία. Η μήνυση είχε γίνει το 2014 από τον Michael Skidmore, διαχειριστή για την περιουσία του αείμνηστου κιθαρίστα και τραγουδοποιού των Spirit, Randy Wolfe. Ο κιθαρίστας Jimmy Page, ο οποίος συν-έγραψε το τραγούδι , κατέθεσε ότι ο ίδιος δεν ήξερε τόσο καλά το τραγούδι «Taurus», αλλά ότι είχε σπίτι του το άλμπουμ του συγκροτήματος που περιείχε το τραγούδι.

AthensParty.com