Μόλις την προηγούμενη βδομάδα οι Gorillaz αποκάλυψαν 4 νέα κομμάτια μέσω του YouTube από το επερχόμενο άλμπουμ τους “Humanz”, δίνοντας στη δημοσιότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη νέα και πολυαναμενόμενη δισκογραφική τους επιστροφή.

Το ένα από τα 4 βίντεο, αυτό για το τραγούδι “Saturn Barz” ήταν και το μόνο που είχε κανονικό βίντεο κλιπ, το οποίο μάλιστα συνοδευόταν και από μια δεύτερη VR εκδοχή. To VR βίντεο κλιπ «χτύπησε» πάνω από 3 εκατομμύρια views τα πρώτα δύο 24ωρα που ήταν στον αέρα, ενώ πλέον μετρά περίπου 5,5 εκατομμύρια views. Η απλή version του “Saturn Barz” έχει πάνω από 15 εκατομμύρια views.

Οι Gorillaz με αυτή την πορεία του νέου και πρωτοποριακού υλικού τους κατάφεραν να σπάσουν ρεκόρ για μια μορφή αρχείου που όμοια της έχει υπάρξει άλλη μια φορά στη διάσημη social media πλατφόρμα. Το πρώτο ρεκόρ κατείχε το ρώσικο συγκρότημα УСПЕШНАЯ ГРУППА (μη μας ρωτήσετε πως προφέρεται) για το VR βίντεο κλιπ του κομματιού τους “СТРАННЫЙ”, που είχε καταφέρει να μαζέψει 1.3 εκατομμύρια views τις πρώτες 48 ώρες που ήταν στον αέρα.

Δείτε το “Saturn Barz” 360 παρακάτω:

www.jumpingfish.gr