Η Kate Bush στην κορυφή του UK Album Chart

By December 2, 2016Music News

Ύστερα από 30 χρόνια, η αγαπημένη τραγουδίστρια επιστρέφει στην κορυφή του Official Album Chart στη Μεγάλη Βρετανία…

Ευχάριστα τα νέα για τους απανταχού πιστούς φίλους της Kate Bush, καθώς ύστερα από 30 χρόνια, η αγαπημένη τραγουδίστρια επιστρέφει στην κορυφή του Official Albums Chart στη Μεγάλη Βρετανία, αυτή την Παρασκευή.

Η τελευταία κυκλοφορία της Kate Bush έχει τίτλο Before The Dawn και αποτελεί μια συλλογή από ζωντανές ηχογραφήσεις που έλαβαν χώρα το 2014 στο Eventim Apollo του Λονδίνου.

Πάντως. η τελευταία φορά που η Bush απολάμβανε την κορυφή των Βρετανικών album chart ήταν τον Ιανουάριο του 1987, όταν το άλμπουμ της The Whole Story έμεινε για δυο εβδομάδες στην πρώτη θέση.

Το τρίτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ της Βρετανής τραγουδίστριας, με τίτλο Never For Ever του 1980 καθώς και το Hounds of Love που κυκλοφόρησε το 1985, είχαν καταφέρει επίσης να κατακτήσουν τη Νο.1 θέση.

Η Bush κατάφερε να γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία δυο χρόνια αργότερα όμως, με την κυκλοφορία του σινγκλ της “Wuthering Heights”, που μεταξύ άλλων της χάρισε το προνόμιο να είναι η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να φτάσει στο Νο.1 του UK Chart με τραγούδι που έγραψε η ίδια.

Την ίδια χρονιά, η Kate Bush βραβεύτηκε με Brit Award στην κατηγορία Best British Female Artist, ενώ έχει προταθεί συνολικά τρεις φορές για βραβείο Grammy.