Η απόλυτη διάκριση για τους Bruce Springsteen και Diana Ross, από τον Πρόεδρο της Αμερικής

By November 21, 2016 Music News

Ο Bruce Springsteen και η Diana Ross περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 21 συνολικά πολιτών που επιλέχθηκαν για βράβευση με το παραπάνω μετάλλιο

Το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» είναι η υψηλότερη τιμή που μπορεί να δοθεί σε ένα πολίτη και προορίζεται αποκλειστικά για εκείνα τα άτομα που έχουν πραγματοποιήσει ιδιαίτερη συνεισφορά στον τομέα της ασφάλειας ή τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, στην παγκόσμια ειρήνη, ή σε πολιτιστικές και άλλες σημαντικές δημόσιες ή ιδιωτικές προσπάθειες.

Ο Bruce Springsteen και η Diana Ross περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 21 συνολικά πολιτών που επιλέχθηκαν για βράβευση με το παραπάνω μετάλλιο.

O ίδιος ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε σχετικά με τη βράβευση: «Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας δεν αποτελεί μόνο την ανώτερη βράβευση που μπορεί να αποδοθεί σε πολίτη της χώρας, αλλά αποτελεί επίσης φόρο τιμής προς τον καθένα από εμάς που είχε την ευκαιρία να αλλάξει τη χώρα του προς το καλύτερο. Αυτοί οι 21 πολίτες έχουν συνεισφέρει ο καθένας στον τομέα του, δείχνοντας το δρόμο στους Αμερικανούς και λειτουργώντας ως φωτεινό παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους από εμάς».

Εκτός από τους Springsteen και Ross, μερικοί ακόμα που απολαμβάνουν την ανώτατη αυτή διάκριση είναι οι: Ellen DeGeneres, Robert DeNiro, Bill & Melinda Gates, Tom Hanks, Michael Jordan, Robert Redford, Cicely Tyson και άλλοι.