Έχετε σκεφτεί ποιο είναι το πιο χαρούμενο τραγούδι στον κόσμο; Αυτός το βρήκε!

Βρετανός επιστήμονας θέλησε να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα και να βρει το απόλυτα «χαρούμενο» τραγούδι καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτό ανήκει στους Queen και είναι το….

Είναι γνωστό ότι η μουσική συνδέεται απόλυτα με τον συναισθηματικό μας κόσμο! Έτσι λοιπόν έχουμε νοσταλγικά τραγούδια, τραγούδια λυπητερά, τραγούδια χαράς. Με αυτά τα τελευταία θα ασχοληθούμε και θα σας παρουσιάσουμε ποιο είναι το «Πιο χαρούμενο τραγούδι στον κόσμο», σύμφωνα με τον Βρετανό επιστήμονα ειδικευμένο στα νεύρα ,Τζέικομπ Τζόλι.

Για την έρευνά του αυτή, δημιούργησε μία φόρμουλα για χαρούμενα τραγούδια, μελετώντας 126 κομμάτια από μία περίοδο 50 ετών. Στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας εταιρείας, έβαλε Βρετανούς να επιλέξουν τα τραγούδια που τους έκαναν χαρούμενους.

Μετά πήρε τις απαντήσεις του και εξέτασε τα τραγούδια με τα υψηλότερα σκορ, μελετώντας παράλληλα και τα beat ανά λεπτό, το μουσικό κλειδί, το θέμα και ασφαλώς αναλύοντας τους στίχους. Για τη συνολική διαδικασία ο ίδιος δήλωσε: «Το πρότυπο ήταν πολύ ξεκάθαρο. Το μέσο τέμπο των τραγουδιών που κάνουν κάποιον να αισθανθεί καλύτερα είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο του μέσου ποπ τραγουδιού. Ενώ το μέσο τέμπο είναι περίπου 118 beat το λεπτό, στα τραγούδια που δημιουργούν το συναίσθημα ευτυχίας είναι 140-150 beat το λεπτό».

Κατόπιν αυτών, το τραγούδι που ικανοποιεί τα κριτήρια «ευτυχίας», συγκεντρώνοντας την πλειοψηφία των ψήφων ανήκει στους Queen και είναι το παρακάτω:

klik.gr